Banner cerdo celta

PORCO

Cerdo silueta

Nuestras carnes de cerdo celta

Proceden de porcos celtas, criados en liberdade.

Esta especie contribúe a manter o control da biomasa vexetal.

Caracterízanse pola súa gran adaptación ao medio no que viven, pastoreando, e alimentándose de recursos naturais estacionais como landras, castañas e diferentes tipos de hortalizas dos extensos e ricos bosques galegos.

O noso porco celta ten selos de calidade 

Chorizos

Chourizos

porco celta

Salchichón catálogo

Salchichón
doce ou picante
tenreira

Panceta catálogo

Panceta

porco celta

Costilla catálogo

costela salgada

tenreira

Tocino catálogo

touciño

porco celta

Espinazo catálogo

Espinazo

tenreira

Sabías ?

Características de la carne

Características de la carne de cerdo celta

 A carne é suculenta e tenra como consecuencia da maior idade de sacrificio, que determina as carnes con maior retención de auga, e do potencial xenético da raza para a síntese e almacenamento de ácidos graxos, o que se traduce nunha maior infiltración de graxa intramuscular.

A intensa coloración vermella vén proporcionada polo maior contido de mioglobina, que ao mesmo tempo é consecuencia da vida ao aire libre que levan estes animais.

Nutricionalmente

A carne derivada da raza Porco Celta presenta:

– Contenido de ácidos grasos de tipo insaturado elevado, considerados cardiosaludables.

– Alto contido de ferro biodisponible procedente da mioglobina.

– Alto contido en minerais e vitaminas do alimento vexetal que se lles proporciona a estes animais.

– O alto contido en vitamina E débese á súa función antioxidante, proporcionando durabilidade no tempo á calidade dos produtos cárnicos procesados.

Porco celta-nutricional

Queres saber máis sobre os nosos produtos?

!Non dubides en contactar connosco

Scroll cara arriba
gl_ES