PORCO
Nuestras carnes de cerdo celta
Proceden de porcos celtas, criados en liberdade.
Esta especie contribúe a manter o control da biomasa vexetal.
Caracterízanse pola súa gran adaptación ao medio no que viven, pastoreando, e alimentándose de recursos naturais estacionais como landras, castañas e diferentes tipos de hortalizas dos extensos e ricos bosques galegos.
Chourizos
porco celta
Salchichón
doce ou picante
tenreira
Panceta
porco celta
costela salgada
tenreira
touciño
porco celta
Espinazo
tenreira
Sabías ?
Características de la carne de cerdo celta
A carne é suculenta e tenra como consecuencia da maior idade de sacrificio, que determina as carnes con maior retención de auga, e do potencial xenético da raza para a síntese e almacenamento de ácidos graxos, o que se traduce nunha maior infiltración de graxa intramuscular.
A intensa coloración vermella vén proporcionada polo maior contido de mioglobina, que ao mesmo tempo é consecuencia da vida ao aire libre que levan estes animais.
Nutricionalmente
A carne derivada da raza Porco Celta presenta:
– Contenido de ácidos grasos de tipo insaturado elevado, considerados cardiosaludables.
– Alto contido de ferro biodisponible procedente da mioglobina.
– Alto contido en minerais e vitaminas do alimento vexetal que se lles proporciona a estes animais.
– O alto contido en vitamina E débese á súa función antioxidante, proporcionando durabilidade no tempo á calidade dos produtos cárnicos procesados.